Rafting i Sjoa

– Elveopplevelser i verdensklasse!
Bestill raftingPraktisk informasjon om rafting i Sjoa

Rafting i utsøkt, norsk natur. Rolige partier, trange juv og fossende stryk.

Ønsker du overnatting?

Vi tilbyr overnatting til våre gjester, med enkle og koselige boalternativer for enhver smak og pris. Frokosten serveres innendørs, mens lunsj og middag gjerne serveres utendørs rundt vår overbygde bålplass. Vi har også en liten kiosk/butikk i resepsjonen, og servering med alle rettigheter.

Fra den majestetiske Jotunheimen snor Sjoa seg via fjellvann, elvedeltaer, juv og fossefall ned mot Gudbrandsdalen. Når den har bygget seg opp til sitt mest kraftige finner den veien gjennom bygda Heidal. Mellom idylliske gårdstun og beitende kyr deler elva dalføret på langs og legger samtidig til rette for elveopplevelser i verdensklasse.

Fra mai til oktober myldrer Sjoa og Heidal av glade elvefolk. Enten de deltar på en raftingtur, padler kajakk eller svømmer ned Sjoa på elvebrett, har de en ting felles – gleden ved å oppleve en av verdens beste elver. Blant utvalget av elveaktiviteter gjestene kan fråtse i, så er det rafting i Sjoa som fremdeles troner på toppen som vår mest populære aktivitet. 

Go Rafting Sjoa holder til et steinkast unna Sjoas bredd, noe vi har gjort siden vi flyttet hit i 2004. På det historiske tunet som tidligere var Nedre Heidal Skule, tilbyr vi også overnatting i rom, hytter og lavvo. Frokosten, med ferskt hjemmebakt brød, inntar dere i spisestua. Etter dagens aktiviteter byr vi på kaffe og hjemmelaget kake på vårt luftige og regnsikre uteområde. Her fyrer vi også opp bål på kjølige kvelder.

Selv om rafting i Sjoa er vår hovedaktivitet, har vi også et bredt utvalg av andre opplevelser. Vi tilbyr rafting på ulike nivåer i Sjoa, rafting i andre elver, familierafting, juving, elvebrett, rappellering, klatring og mange andre spennende aktiviteter.

Vi har også et bredt tilbud av tilpassede pakker. Våre pakker tilfredsstiller alt for bedrifter, skoleklasser og familier til små og store vennegjenger. Du finner all informasjonen du trenger på våre sider.

Har du ønsker om andre opplevelser, ser for deg en helt spesiell raftingtur eller ønsker tilbud på en av våre pakkeopplevelser? Kontakt oss så spesialsyr vi et opplegg som passer dine ønsker.

Flere ulike raftingturer å velge mellom

Rafting Korttur

Har du knapt med tid eller bare ønsker å prøve rafting? Rafting i Sjoa er en verdenskjent elveaktivitet og vår korttur gir deg en smakebit på hvorfor.
Varighet: ca. 3 timer

Rafting Dagstur

Dette er vår mest populære raftingtur, og det er ikke uten grunn. Rafting i Sjoa er en opplevelse uten sidestykke, både med tanke på elvas utforming og dens omgivelser.
Varighet: ca 5 timer

Rafting i Sjoa | Go Rafting Sjoa | Sjoa

Rafting Åsengjuvet

Åsengjuvet er kjent for sin ekstreme og ville natur. Turen er vår mest krevende elveaktivitet, og strekningen byr på en monumental opplevelse for den eventyrlystne rafter.
Varighet: ca. 4 timer

Rafting Sjoa Dobbel

Norges lengste raftingtur! Opplev alt det beste Sjoa kan by på fra den vidstrakte Murudalen, det dramatiske Åsengjuvet og Sjokoladejuvet for å nevne noe. Om vannstanden er rett får vi også med oss den hektiske Vaskemaskinen.
Varighet: ca. 7–8 timer  

50/50

Dette er den perfekte kombinasjonen av to fantastiske elveaktiviteter: Rafting og elvebrett på samme dag!
Varighet: ca. 7–8 timer

Familierafting | Go Rafting Sjoa | Sjoa

Familierafting

Familierafting er en flott opplevelse, og et godt alternativ når hele familien ønsker å skape gode, varige minner! Familierafting er tilpasset både de som er for unge for voksenturen i Sjoa, og for de som ønsker en roligere tilnærming til rafting.
Varighet: ca. 4 timer  

«Go Rafting er et fantastisk sted med god service, høyt fokus på kundens sikkerhet, god mat og koselige lokaler»

Jon Terje

 

Go Rafting Sjoa

Go Rafting Sjoa AS eies av en av de mest erfarne innen elv og rafting i Norge. Stein Erik Gaustad startet sin raftingkarriere i Trysil i 1991, og hadde virke der fram til år 2000. Etter et par år i en aktivitetsdrift på Oppdal, solgte han seg ut i Trysil og etablerte seg i Sjoa i 2003.

Go Rafting Sjoa er en familiebedrift der etter hvert både kona Kristin, og deres to barn har blitt involvert i driften. Kristin har reiselivsbakgrunn, og har i dag stort sett den daglige oppfølging av det som skjer på huset.

Vi tilbyr aktiviteter vi produserer selv, som rafting, familierafting, elvebrett, juving, grottetur, brupendelhopp, klatring, ulike aktivitetsløyper og teambuilding.
Hundekjøring med Alaska Husky var opprinnelig Stein Erik sin hobby, men har etter hvert utviklet seg til å bli nok et produkt vi tilbyr våre gjester. Det betyr at man også har mulighet til å hilse på en av våre åtte hunder når man besøker oss.

Gjennom gode samarbeidspartnere, tilbyr vi også andre aktiviteter som blant annet kajakkurs hos Sjoa kajakksenter, Fjellridning i Heidal, Klatrepark i Brimiland, Stisykling ved Gjende, Hjulbob på Lillehammer og elgbesøk på Glittersjå Fjellgård. Vi lager gjerne skreddersydde opplegg for de som vil kombinere den storslåtte Peer Gynt forestillingen på Gålå med en aktivitet i det våte element.

Vi i Go Rafting Sjoa prøver å gjøre det vi kan for å tenke på miljøet, og jobber kontinuerlig for å påvirke så langt det lar seg gjøre. Vi har også et ønske om å bidra på andre arenaer, og har for eksempel i mange år vært SOS fadder, noe vi også oppfordrer andre til å være!

Go Rafting Sjoa sin base

Etter at vi kjøpte og restaurerte den gamle skolen i Nedre Heidal, på folkemunne kalt ”Skulin”, har vi videreutviklet konseptet vårt, men for oss er fortsatt vår opprinnelige filosofi viktig:
Vi skal ikke være størst – men best.
Vi ønsker å ha tid til våre gjester slik at de som er her skal oppleve en avslappet atmosfære – og at de som velger oss kjenner at de er veldig velkomne!

At den gamle delen av hovedbygget her hos oss er fra tidlig på 1900-tallet gir en spesiell atmosfære, og vi forsøker å holde på denne. Huset ble satt opp av tømmer fra en gammel låve i grenda, og sto klart som ny skole i 1922. Det var nok et staselig hus da det sto der nyoppsatt oppe på en liten høyde, og skolebygget fikk fort tilnavnet Slottet. Gangveien på utsiden av tomta kalles av noen Slottsbakken den dag i dag.

I 1965 fikk huset et påbygg (som fortsatt kalles nybygget..), og den gamle gymsalen fra da er bygd om til morsomme temarom som har blitt godt tatt imot av våre gjester. Fem av rommene har de gamle verdensdelene som tema, Afrika, Asia, Europa, Oseania og Amerika. Det gamle lærerrommet kalles Elvesuiten, på grunn av sin fine utsikt over Sjoa.
Vi har også to små enkle, men trivelige utleiehytter her hos oss. Etter en navnekonkurranse for noen år siden fikk de navnene «Roms» og «Brumund» (til historien hører det at sjefen kalles Gaus).

Vi serverer gjerne alle måltider i vår trivelige spisestue eller under tak utendørs, og vi baker alle brød og bakevarer selv. Når man er på besøk hos oss er man aktiv utendørs, og da er det viktig at man får i seg god, sunn og mettende mat. Varemerkene våre er hjemmebakt brød, banankake og ikke minst vår store grillmiddag der man spiser så mye man orker fra buffeten.

Vår beliggenhet
Go Rafting Sjoa ligger på rett plass, midt i smørøyet! Vi ligger lunt og fint til med stabilt innlandsvær, gode somre og snøstabile vintre, midt imellom Oslo, Trondheim og Mørebyene. Det tar litt over to timer i bil til nærmeste vestlandskyst, Geiranger, og til Sverige tar det kun fire timer.

Nærmeste småby er Otta, og nærmeste større by er Lillehammer, 100 km sør for oss. Hvis du vil reise kollektivt til oss er nærmeste busstopp 400 meter opp i gata, og nærmeste skysstasjon for tog og ekspressbusser er på Otta, 20 km unna. Vi kan eventuelt organisere henting.

Vi har nasjonalparker rundt oss på nesten alle kanter: Rondane (Norges eldste), Jotunheimen (med de høyeste toppene), Langsua, Breheimen, Dovre og Reinheimen. Fiske, skiturer og annet friluftsliv er det mulighet for på alle kanter både sommer og vinter, og vi har en haug med alpinanlegg innenfor en drøy times kjøring: Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå, Fefor, Rondane Skianlegg og Lemonsjøen.

Mange av de som bor og rafter hos oss, kombinerer gjerne dette med enten å gå Besseggen eller en tur til toppen av Galdhøpiggen. Begge disse er lett tilgjengelige fra vår base, og vi hjelper deg gjerne med planleggingen av turen.

Utstyr
Til våre «våte» aktiviteter er alt spesialutstyr inkludert i prisen. MEN vi vil alltid anbefale at man har badetøy innerst og ull/super/fleece-undertøy under våtdrakta. Ullsokker er også absolutt å anbefale. Sjoa består til en stor grad av brevann, og ull hjelper godt for å gi ekstra varme.
Alt personlig utstyr blir igjen på vår base når vi drar ut på rafting og andre elveaktiviteter. Vi dusjer og skifter her etter turen, så det er fint å ha med et håndkle dersom man vil ta en dusj. Håndkle kan man også leie her.

Vår sesong går fra starten av mai til starten av oktober. Dette kan variere noe i forhold til snøsmelting om våren og temperaturer om høsten. Vi har ofte høyest vannstand i mai/juni, varmest vær i juli/august og de vakreste fargene i september – så her er noe for enhver smak.

Vi som jobber her – internasjonalt miljø
Hos oss jobber utadvente, avslappa og trivelige folk fra hele verden. At det er internasjonalt synes vi er helt topp, selv om vi også gjerne skulle hatt flere norskspråklige, og gjerne lokale ansatte.

Også i guidemiljøet i hele verden er Sjoa godt kjent, og veldig populær. Søknader fra de som vil jobbe med rafting og aktiviteter renner inn til oss hvert år, uten at vi markedsfører oss som arbeidsgiver. Da vi er en sesongbedrift, er det naturligvis en del utskifting av ansatte. Noen kommer tilbake år etter år, mens andre blir en eller to sesonger.

Det er mange elementer som skal passe for at man skal få jobb her hos oss. Det elvefaglige er en selvfølge, men også personlige egenskaper er særdeles viktig for å passe inn med vår filosofi. Vi plukker ut de som har riktig erfaring og bakgrunn, og som har referanser som vi kjenner til fra før. Det er et ganske stort «maskineri» som skal i gang for å drive med det vi driver med, og i tillegg til raftingguider trenger vi også personer til kjøkken, vask og resepsjon, og ikke minst gode og trygge sjåfører til våre kjøretøy.

På det meste har vi telt folk fra 24 ulike nasjonaliteter som har jobbet i forbindelse med raftingturismen i Sjoa i en og samme sesong. En liten fun fact: Gjennom årenes løp har vi i Go Rafting Sjoa hatt ansatte guider og andre medarbeidere fra følgende land:
New Zealand, Australia, Japan, India, Nepal, Tyrkia, Chile, Peru, Costa Rica, Mexico, USA, Canada, Zimbabwe, Sør-Afrika, Ukraina, Slovakia, Slovenia, Romania, Moldova, Russland, Estland, Tsjekkia, Ungarn, Italia, Marokko, Finland, Portugal, Spania, Frankrike, Østerrike, Tyskland, Sveits, Nederland, England, Wales, Skottland, Danmark, Sverige og Norge så klart.

Vår gjest
Vi får iblant spørsmål om hvem som er vår typiske gjest. Det er fortsatt noen som tror at det stort sett er adrenalinsøkende 18-åringer som oppsøker rafting. Dette er ikke riktig.
Vi har folk i alle aldre på besøk her hos oss. Mange familier hvor foreldrene ønsker å gi sine barn morsomme opplevelser i naturen, har valgt å besøke oss, og ofte som motivasjon etter litt tøffere fjellturer som Besseggen eller Galdhøpiggen. Vi har også mange godt voksne gjester som ønsker å utfordre seg selv, og rafting har flere ganger blitt brukt i 60- og 70-årsgave!

Vi har mye besøk fra firmagrupper, også de med en variert arbeidsstokk både i alder og fysisk form, og vi har mange skoleklasser. Vi tenker at de i gruppa som av ulike årsaker ikke ønsker å rafte – ikke skal rafte, men det fine er at da har vi mange andre muligheter å tilby.

Nyttig å vite
-Uansett vær og «føre» er vi mest ute. Den som vil kan gjerne være inne, men de fleste trekker ut så mye som mulig. Det betyr at det alltid er lurt å ta med seg godt med tøy når man besøker oss. Lue og votter er slettes ikke dumt hverken i mai/juni eller i august/september.
-Vi serverer alle måltider på forhåndsbestilling. Rom/frokost eller fullpensjon er mest vanlig når man bor hos oss.
Våre overnattingsenheter er av enkel standard – men trivelige. Spesielt temarommene våre er veldig populære.
-Vi har alle skjenkerettigheter og medbrakt alkohol kan derfor ikke nytes på våre fellesområder.
-Vår base og vårt produkt egner seg veldig godt for grupper på opptil 60-70 personer, og da har man muligheten til å få hele vår base og oppmerksomhet for seg selv.

Rafting - norsk eller engelsk?

I følge språkrådet kan det engelske ordet «raft» være både et verb som betyr «å transportere på flåte» og «å fløte (tømmer)» – og et substantiv som betyr «en flåte».

Til verbet «to raft» er det laget et substantiv «rafting» som vi har lånt fra engelsk. Dette betyr «flåteritt på elver», og et tilsvarende verb «å rafte» finnes også i norsk.

I vikingtida lånte engelskmennene substantivet «raft» fra norrønt, så opphavet er altså norsk. I Norrøn ordbok finner man skrivemåtene raftr og raptr, og ordet betydde «en stokk» eller «en raft». En raft er det samme som en takbjelke, og man vet jo at folk i gamledager byde flåter og hus av tømmerstokker.

Se video fra Go Rafting Sjoa