Familierafting i Sjoa

– en spennende opplevelse for alle!
Bestill familierafting Praktisk informasjon om rafting i Sjoa

Searching Availability...

På familierafting er hovedfokuset rettet mot de aller yngste, med lek og moro for hele familien – i trygge omgivelser.
Dette er en fantastisk fin måte å være aktive i naturen – sammen med sine barn.

Pris: Kr 720,- per person
Aldersgrense: Må fylle 7 år i år
Starttid: Kl. 11.00
Total varighet: Ca 4 timer

Familierafting er en flott opplevelse, og et godt alternativ når hele familien ønsker å skape gode, varige minner! Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Vi tilpasser vår familierafting etter vannstand og behov, og gjennomfører turen enten i Øvre Sjoa eller på den mektige Ottaelva. Hvilken tur vi kjører avhenger av vannstand og forhold på dagen det kjøres. Vi kan også legge inn andre typer turer hvis dere er mange i familiefølget. 

På denne måten kan vi alltid tilby en flott tur for hele familien!

Ønsker du overnatting?

Vi tilbyr overnatting til våre gjester, med enkle og koselige boalternativer for enhver smak og pris. Frokosten serveres innendørs, mens lunsj og middag gjerne serveres utendørs rundt vår overbygde bålplass. Vi har også en liten kiosk/butikk i resepsjonen, og servering med alle rettigheter.

"Familierafting var skikkelig morsomt. Profesjonelt og sikkert opplegg!"

- petter

 

Familierafting Sjoa og Otta

I raftingbransjens tidlige dager i Norge, ble rafting sett på som ekstremsport og noe for dem som virkelig ville utfordre skjebnen. Gradvis har dette endret seg, og nye og såkalt snillere varianter har kommet til.

Vi opplever at foreldre og besteforeldre i større og større grad ønsker å ta med sine barn ut i naturen på ulike måter. Dette både for å vise flotte fotturer og vakker natur, men også for å gjøre spennende og morsomme aktiviteter. Disse kombineres gjerne, slik at man etter en fysisk litt mer krevende opplevelse, f.eks Besseggen eller topptur til Galdhøpiggen, har det moro på elva dagen etter.

Selv om vi fortsatt har flest nordmenn på familierafting her i Sjoa, har antallet utenlandske turister økt de siste årene. For familierafting er det gjester fra Nederland, Danmark, Sverige og Tyskland som utgjør den største andelen, men vi har også hatt besøk av familier fra Mexico, Australia, Kina, Canada, Russland og mange andre land.
Familierafting er naturlig nok beregnet og tilrettelagt for familier med yngre barn (fra 7 år), men fordi vi kan velge ulike ruter ned elvene tilpasser vi også for deg som har eldre barn, eller voksne som ønsker en rolig tilnærming til elv og vannsport.

I vårt område er det mange fine elver som egner seg for rafting, og etter hvert har familierafting blitt en stor aktivitet for oss. Dette har de siste årene vært den aktiviteten med størst økning i antall gjester. Både Gudbrandsdalslågen, Øvre Sjoa i Sjodalen og Ottaelva er fine elver for familierafting, og de siste årene har Ottaelva vært den mest populære av disse.

Ottaelva er helt spesiell. Med sin umiskjennelige grønne brevannfarge snor den seg gjennom Ottadalen. Vår tur starter nedenfor Eidefossen ved Lalm, og vi går i land rett før Otta sentrum. Elva er dyp og vid og mange steder er det rolig vann hvor vi kan leke, bade og ha det gøy. Den har også noen store og spennende stryk som får det til å kile ekstra i magen, så det er en fin blanding. Disse strykene er faktisk på et vis større enn de vi rafter på «voksenturene» våre, men fordi det er store, myke bølger og rolige partier etter hvert stryk kan vi ta med barn ned til 7 år på denne turen. Det er slik at man kan falle uti uten at det er planlagt, og dette skjer iblant - men slettes ikke så ofte som hver sesong. Det er klart at det for noen kanskje kan føles litt skummelt hvis man faller ut i toppen av bølgetogene, men etter en svømmetur blir man plukket trygt opp i båten igjen. Mot slutten av denne turen padler vi gjennom Åsårjuvet som er en naturperle av de helt spesielle! Her stopper vi og går i land, slik at de som ønsker det kan hoppe fra høye klipper. Her er det alt fra 1 til 9-10 meters hopp.

Dessverre er det slik at Ottaelva, til tross for kraftig motstand, har blitt utbygd, og fra og med 2020 slippes det kun vann enkelte dager i løpet av sesongen. Dette er, slik vi ser det, en tragedie på alle vis. At noen kraftkroner er viktigere enn denne perlen både som elvesportarena, naturperle, reiselivsprodukt og fiskeeldorado er for oss vanskelig å forstå.
Selv om vi naturligvis synes dette er trist, har vi heldigvis våre andre elver å ha det moro i.
Både Gudbrandsdalslågen og Øvre Sjoa er gode alternativer til Ottaelva, og fra 2020 har vi valgt Øvre Sjoa som vårt hovedprodukt for familierafting. Denne turen går i Sjodalen, ikke så langt fra der Sjoa renner ut fra Gjende, og dette er også en spektakulær tur.

Øvre Sjoa

Noen har kalt turen i Øvre Sjoa for Norges vakreste raftingtur. Med utsikt til flere snødekte 2000-meters topper, er det lett å være enig at det er et enestående vakkert landskap. I tillegg slynger elva seg gjennom ekte villmark som er avbrutt av brunsvidde og flere hundre år gamle seterbygninger. Det er virkelig en fryd for øyet.

Elvestrekningen starter på ganske rolig vann der vi øver på padling og gjør oss trygge i båten, før det blir større stryk og full fart etter hvert. Vi har tid og mulighet til å leke og bade underveis, og for de som tør og vil er det også et stopp underveis med sjanse til å svømme et mindre stryk i Sjoa.

Gudbrandsdalslågen

I Gudbrandsdalslågen har vi også et morsomt og trygt parti fra sør for Otta, forbi samløpet med Sjoa og ned inn i Nord-Fron kommune. Strekningen vi rafter starter på rolig vann, før Gudbrandsdalen smalner inn og blir litt brattere. Her starter moroa! Stor elv, mye vann og høye bølger er det på denne turen, som blant annet går under ei jernbanebru og forbi ei fantastisk badestrand som kalles Bahamas. Der gjør vi gjerne et strandhogg for bading og litt energipåfyll.

Denne elva ble mer brukt til familierafting tidligere, før flommen raserte det vi den gangen brukte som ilandstigningssted. Vi jobber for å finne gode løsninger for adkomster til elva, men dette er ikke på plass enda.

Aldersgrensen på vår familierafting fra det året man fyller 7 år, og den er ufravikelig. Vi vil allikevel understreke at det er foreldrene som kjenner sitt barn best, og kan vurdere om 7-åringen er klar for en våt opplevelse.

Av andre aktiviteter for familier med barn som kan kombineres med rafting i vårt område vil vi gjerne trekke fram noen:

Sjoa Kajakksenter: Har du lyst til å lære å padle kajakk anbefaler vi kurs hos Sjoa kajakksenter. De kan også tilpasse kurs med barn, men kanskje ikke de aller yngste.

Glittersjå Fjellgård som er et fantastisk sted med mange ulike dyr. Her kan man til og med være med å mate elg!

Brimiskogen Klatrepark: Oppe i og mellom trea blir du utfordra i balanse, koordinasjon og styrke på en morsom måte. Her er det ulike løyper med ulike vanskelighetsgrader, og dette er kjempegøy!

Øvre Øien fjellridning: Bare 15 minutter til fjells herfra tilbyr Kristin og Tor Even fjellridning i vakker natur. Utgangpunktet ligger på Høgsetra rett ved Heidalsmuen som er den høyeste toppen i vårt nærmeste fjell.

Jotunheimen Husky Lodge tilbyr hundeturer sommer og vinter. Dette er kjempespennende for både voksne og barn. Og ofte har de valper i hundegården som gjerne tar imot litt ekstra kos.

Se video fra Go Rafting Sjoa