Aktiviteter i Sjoa

– i, over og ved Sjoa elv!
Bestilling av aktiviteterPraktisk informasjon om aktiviteter i Sjoa

Med snart 30 års fartstid i bagasjen har vi valgt ut et knippe aktiviteter som vi tilbyr ved siden av rafting i Sjoa.

Ønsker du overnatting?

Vi tilbyr overnatting til våre gjester, med enkle og koselige boalternativer i temarom, hytte og lavvo. Frokosten serveres innendørs, mens lunsj og middag gjerne serveres utendørs rundt vår overbygde bålplass. Vi har også en liten kiosk/butikk i resepsjonen, og servering med alle rettigheter.

Som aktivitetsleverandør har vi lang erfaring med både hva våre gjester ønsker og hva vi er best på å levere.

Morsomme aktiviteter

Om du ønsker å utfordre deg selv enda mer på elva, anbefaler vi elvebrett. Det er en utfordrende, morsom og hektisk aktivitet som foregår like mye under som over vann. Om du er i det mer utforskende hjørnet anbefaler vi deg å bli med oss på grottetur. Med hodelykt og hjelm, går, klatrer og kryper vi oss frem mot jordens indre for så å vende tilbake igjen. En variant over samme tema er juving. Da rappellerer, svømmer og hopper vi oss nedover et av flere egnede juv, utstyrt med våtdrakt og tau. Om dette ikke er nok, anbefaler vi å bli med oss på brupendling, hvor du kaster deg ut fra nærmeste bru. Riktignok har vi festet deg godt fast i solide tau, men opplevelsen av å hoppe ut fra stor høyde, for så å trygt bli fanget opp rett før du tror det går galt, er kraftig gåsehudfremmende.

Våre aktiviteter kan enkelt kombineres med hverandre, enten samme dag eller som en del av et flerdagsopphold. Og felles for dem alle er at de gir deg muligheten til å utforske deg selv i møte med naturen – enten det er i, over eller under Sjoa elv.

Andre aktiviteter

Gjennom våre samarbeidspartnere tilbyr vi også utfordringer som kajakkurs hos Sjoa Kajakksenter, lek og moro i Brimiskogen klatrepark, fjellridning i vakre fjellområder ved Heidalsmuen hos Øvre Øien, hundekjøring hos Jotunheimen Husky Lodge, spennende gårdsbesøk på Glittersjå Fjellgård hvor du blant annet kan være med å mate elg, og du kan prøve hjulbob i Lillehammer Olympiske Bob og Akebane.

I tillegg ligger vi ypperlig til for fjellturer i Rondane og Jotunheimen. Du kan for eksempel velge mellom Besseggen, Galdhøpiggen og Rondeslottet. Mange av våre gjester kombinerer rafting hos oss med å gå Besseggen fra Gjendesheim.
Deler av Sjoa og Sjodalen gir også gode fiskemuligheter.

Les mer om de ulike aktivitetene du kan gjøre i, over og ved Sjoa elv!

Brupendling i Sjoa

Du står på brua, på utsiden av rekkverket. Langt under deg fosser Sjoa. Du er solid sikret med klatresele og klatretau, og det eneste du trenger å gjøre er å slippe taket…

Foto: Visnes, Visit Lillehammer

Grottetur

Den underjordiske verden har andre lyder og lukter enn vi er vant med, og sansene arbeider på en annen måte her enn på overflaten. Lufta er også annerledes, og kombinert med den spesielle belysningen fra hodelyktene skaper dette en unik og spennende opplevelse.

Elvebrett i Sjoa

Elvebrettet er et slags mageakebrett beregnet for bruk i elva, og etter noen runder med teknikktrening og mestring på rolig vann, legger vi ut på en lengre tur nedover Sjoa.

Juving i Sjoa

En populær fritidsaktivitet i området, med flere juv som egner seg svært godt til denne spennende aktiviteten rett i nærheten. Vi tar oss nedover langs det trange juvet med en blanding av klyving og klatring over stokk og stein, svømming i friskt fjellvann og frivillig hopping i dype kulper fra stor høyde.

«Positive og herlige instruktører, som skapte en super opplevelse for store og små :-)»

– ola